Sud-coreenii cumpără o renumită fabrică de maşini americană din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
general motors fabrica sankt petersburg rusia

Sud-coreenii cumpără o renumită fabrică de maşini americană cu sediul în Sankt Petersburg, tranzaţia fiind aprobată de Serviciul antimonopol din Rusia, scrie presa internaţională, citată de Agerpres.

Reprezentanţii subsidiarei Hyundai din Rusia au confirmat luna trecută că discută achiziţionarea uzinei, dar au refuzat să dea amănunte suplimentare.

Fabrica GM din Shushary, în suburbiile din Sankt Petersburg, poate produce anual până la 100.000 de maşini. A fost construită în 2008 dar închisă în 2015, după ce GM a decis să-şi reducă operaţiile internaţionale.

Hyundai şi partenerul Kia au deja o fabrică în Rusia, care poate produce anual peste 200.000 de maşini.

Cele două companii au vândut anul trecut peste 400.000 de vehicule pe piaţa rusă, mai mult decât Avtovaz, cel mai mare producător auto rus, controlat de Renault.

Livrările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare au scăzut anul trecut în Rusia cu 2,3%, la 1,76 milioane de unităţi, iar anul acesta declinul se va atenua, urmând să fie vândute 1,72 milioane de vehicule, arată estimările publicate recent de Association of European Businesses (AEB).

2020 va fi al doilea an de declin consecutiv al vânzărilor auto pe piaţa rusă.

"Anul 2019 s-a dovedit mai dificil decât ne aşteptam. Mărimea pieţei auto ruse rămâne mică şi mai scăzută decât potenţialul său", a afirmat Joerg Schreiber, preşedintele AEB, instituţia care cuprinde majoritatea producătorilor auto care operează în Rusia.

Rusia a cunoscut o perioadă de redresare a vânzărilor auto în 2018, când s-a înregistrat un avans de 12,8%. Dar scăderea veniturilor a dus la declinul pieţei auto. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite