Stocurile de petrol din SUA au ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 80 de ani

Stocurile de petrol din SUA au ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 80 de ani

Stocurile de petrol cresc în SUA, pe fondul unui consum rdeus

Furtunile de zăpadă care au avut loc în ultima perioadă în SUA nu au reuşit să crească semnificativ cererea de petrol, astfel că stocurile au atins 500 de milioane de barili, acesta fiind cel mai mare nivel din ultimii 80 de ani, potrivit unei analize Saxo Bank, transmite Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ţiţeiul atinge un prag, dar nu e gata de creştere. Un nivel ridicat de incertitudine continuă să creeze un mediu plin de provocări pentru investitori. Săptămâna trecută începuse cu cea mai mare scădere pe două zile înregistrată în ultimii 7 ani, urmată de o creştere semnificativă”, precizează analiştii băncii.

După publicarea săptămâna trecută a raportului privind stocurile din SUA, traderii au început să mizeze inclusiv pe pozibile creşteri ale preţului, nu doar pe scădere.

„La aproape toate capitolele raportul a avut un impact negativ pe preţ, cu stocurile de ţiţei şi gazolină într-o creştere peste prognoză. Stocurile de petrol din SUA au atins 500 de milioane de barili — cele mai mari din ultimii 80 de ani, în vreme ce stocurile de gazolină continuă să crească. Deşi o anumită parte din creştere se datorează unei cereri mai slabe, furtunile de iarnă nu au afectat creşterea care a urmat”, relevă analiza Saxo Bank.

S-au deschis mai multe poziţii speculative, investitorii încercând să intuiască evoluţia preţului petrolului pe termen scurt. Aceste dezvoltări arată că piaţa este foarte divizată şi nu se poate pune de acord asupra unui plafon de preţ săptămâna aceasta: 30 sau 40 de dolari, mai spun analiştii Saxo Bank.

„Totuşi, există şanse mici ca să se perfecteze o înţelegere între OPEC şi Rusia care să ducă preţul sus — mai degrabă ne va arăta care este plafonul inferior al preţului petrolului. Ţiţeiul Brent va fluctua într-un interval destul de mare — cu un minim sub 30 dolari/baril şi un maxim de 37 dolari”, se mai arată în raport.

Petrolul Brent se tranzacţionează luni cu aproximativ de 33,4 dolari pe baril, iar cel cotat la bursa de la New York, cu circa 29,6 dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările