S&P a retrogradat opt bănci din SUA, între care Citigroup, JPMorgan şi Bank of America, după limitarea capacităţii Rezervei Federale de a le salva

S&P a retrogradat opt bănci din SUA, între care Citigroup, JPMorgan şi Bank of America, după limitarea capacităţii Rezervei Federale de a le salva

Cele mai mari bănci din SUA nu vor mai fi salvate cu bani publici, ci cu fondurile creditorilor

Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor’s (S&P) a retrogradat cu o treaptă ratingurile a opt mari bănci americane, între care JPMorgan Chase, Bank of America şi Citigroup, din cauza probabilităţii mai scăzute ca acestea să beneficieze de ajutor guvernamental în cazul unei crize, scrie Bloomberg.

Celelalte bănci afectate de retrogradare sunt Wells Fargo, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon şi State Street.
 
„Considerăm că probabilitatea ca guvernul SUA să acorde sprijin extraordinar sistemului bancar este incertă“, se arată într-un comunicat al egenţiei de evaluare financiară.
 
S&P a pus sub supraveghere ratingurile celor opt bănci pe 2 noiembrie.
 
Rezerva Federală a aprobat în octombrie o reglementare care impune marilor bănci să poată converti o parte din obligaţiunile emise în acţiuni, dacă au probleme financiare, prevedere care este un element esenţial al eforturilor autorităţilor de reglementare de a evita o nouă criză financiară.
 
Dacă o bancă s-ar prăbuşi, investitorii în acţiunile acesteia ar pierde totul, dar obligaţiunile vor putea fi convertite în acţiuni ale unei noi bănci reconstituite.
 
Ratingurile Wells Fargo, Bank of New York Mellon şi State Street au fost reduse de la nivelul A la A-, iar cele ale Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs şi Morgan Stanley de la A- la BBB+.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: