Soros donează 1 miliard de dolari unor universităţi care să opună rezistenţă autoritarismului din SUA şi Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filantropul George Soros a anunţat că va investi 1 miliard de dolari pentru a finanţa o nouă reţea globală de universităţi, concepută special pentru a promova valorile liberale şi viziunea sa asupra unei societăţi deschise, informează The Guardian.

Soros a declarat că acesta este „cel mai important şi mai durabil proiect al vieţii mele”, şi că se va implica în finanţarea unor instituţii care să opună rezistenţă autoritarismului din SUA, Rusia şi China, scrie The Guardian.

De asemenea, a lansat un nou atac la adresa lui Donald Trump, pe care l-a descris drept „narcisistul suprem”, a relatat The Guardian.

La Forumul Economic Mondial de la Davos, Soros a declarat că noua sa reţea de resurse educaţionale, Open Society University Network, va începe cu Universitatea Central-Europeană din Budapesta, înfiinţată în urmă cu 30 de ani, după prăbuşirea comunismului. A adăugat că a venit vremea ca fundaţia lui să dezvolte ceva „nou şi inovator, de care lumea are cu adevărat nevoie”.

„Open Society University Network va oferi o platformă internaţională pentru predare şi cercetare. În prima fază, se va conecta mai strâns la o reţea deja existentă. În a doua fază, ne vom extinde către alte instituţii competente, dornice să ni se alăture”, a spus Soros, adăugând că va contribui cu 1 miliard de dolari pentru a îşi pune planul în aplicare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite