Skoda şi Seat au instalat, la rândul lor, motoarele Volkswagen cu softuri care trişează în privinţa noxelor

Skoda şi Seat au instalat, la rândul lor, motoarele Volkswagen cu softuri care trişează în privinţa noxelor

Scandalul Volkswagen. Maşinile Skoda mai vechi utilizează acelaşi motor de doi litri care vine cu "dispozitiv de înfrânare"

Constructorii auto Skoda şi Seat, deţinuţi de grupul german Volkswagen, au instalat, la rândul lor, motoarele diesel de doi litri care au fost echipate cu softurile ce trişează în privinţa noxelor, potrivit presei internaţionale.

Seat, subsidiara spaniolă a grupului german Volkswagen a instalat softul care trişează în privinţa emisiilor de noxe în mai bine de 500.000 de autoturisme realizate în Spania, scrie Daily Star, care citează cotidianul El Pais.
 

Scandalul Volkswagen. Seat a produs maşini cu "dispozitiv de înfrânare"

 
Motoarele instalate de către Seat sunt, în teorie, aceleaşi pe care Volkswagen le-a instalat şi pe modelele vândute în SUA. Este vorba de motoare diesel de 2 litri din seria EA 189. Momentan nu se ştie dacă şi alte motorizări sunt afectate.
Potrivit sursei citate, fabrica Seat din Martorell, de lângă Barcelona, a instalat motoarele respective până în acest an. Seat a vândut 378.586 de vehicule anul trecut şi în jur de 2 milioane de maşini în ultimii şase ani, atât diesel, cât şi pe benzină.
 

Scandalul Volkswagen. Modelele mai vechi de Skoda Fabia, Octavia şi Super, afectate

 
Şi Skoda, marca din Cehia a grupului Volkswagen, a instalat motoarele în cauză pe modelele sale. Potrivit Prague Post, Skoda nu mai foloseşte acum motoarele TDI ale Volkswagen care au ocolit normele de poluare, dar le-a instalat pe modele mai vechi, potriivt unui purtător de cuvânt al companiei. Modelele în cauză sunt Skoda Rapid, Fabia, Roomster, Octavia şi Superb, potrivit publicaţiei citate.
 

Scandalul Volkswagen. Ce modele VW sunt afectate

 
Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat Volkswagen că s-a sustras ani de zile de la respectarea normelor privind poluarea şi că a instalat un soft special care să trişeze în privinţa emisiilor. Acest soft este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale. Modelele vizate în SUA sunt versiunile diesel cu motor de doi litri ale Volkswagen Golf, Passat, Jetta şi Beetle, plus Audi A3.
 
Ulterior, Volkswagen a recunoscut că 11 milioane de autoturisme vândute în toată lumea sunt echipate cu astfel de softuri. 
 
Grupul german riscă o amendă de 18 miliarde de dolari în SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările