Scandalul motoarelor diesel: Mercedes şi Opel vor da explicaţii unei comisii franceze despre nivelul emisiilor de noxe

Scandalul motoarelor diesel: Mercedes şi Opel vor da explicaţii unei comisii franceze despre nivelul emisiilor de noxe

Motoarele diesel depăşesc nivelul legal al emisiilor de oxizi de azot

Reprezentanţi ai constructorilor auto Mercedes şi Opel vor fi audiaţi pe 28 ianuarie de o comisie guvernamentală franceză înfiinţată special pentru a verifica emisiile poluante la 100 de automobile diferite, în cadrul scandalului declanşat de Volkswagen care a recunoscut că a utilizat un program de manipulare a testelor de noxe pentru 11 milioane motoare diesel.

Ştiri pe aceeaşi temă


După ce a testat 11 maşini ale unor producători francezi dar şi internaţionali, guvernul francez a anunţat că niciun alt producător, în afară de Volkswagen, nu a mai fost găsit că ar fi trucat rezultatele testelor de poluare.

Însă, experimentul a evidenţiat că în cazul unor automobile Reanault, dar şi altele, aparţinând unor mărci străine, s-au evidenţiat depăşiri ale limitelor legale privind emisiile de oxizi de azot şi bioxid de carbon. Anunţul a fost făcut miercuri de Segolene Royal, ministrul francez al Ecologiei şi Transporturilor.

"Există, de asemenea, alte branduri care au depăşit limitele. Scopul meu este să mă asigur că toate companiile respectă standardele şi motoarele sunt reglate pentru a proteja sănătatea cetăţenilor francezi", a afirmat Segolene Royal.

Renault a anunţat prin vocea directorului responsabil pentru competitivitate, Thierry Bollore, încă de marţi, că va prezenta până în martie măsuri pentru încadrarea în normele legale a emisiilor de oxizi de azot pentru motoarele diesel în condiţii reale de trafic.

Modificările sunt destinate motoarelor de ultimă generaţie diesel Euro 6 şi constau în modernizarea softului, a declarat Bollore la sediul companiei din Paris.

În cadrul investigaţiilor, ofiţerii antifraudă au efectuat săptămâna trecută o serie de percheziţii la birourile Renault, iar dezvăluirea acestor percheziţii a condus la căderea cu până la 22% a cotaţiei acţiunilor Renault.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările