Rezultatele economice din zona euro depăşesc aşteptările specialiştilor

Rezultatele economice din zona euro depăşesc aşteptările specialiştilor

Rezultatele recente ale indicelui PMI au ajutat euro să câştige un avans important în faţa dolarului

Activitatea industriei manufacturilor din zonei euro a accelerat în luna iulie, iar economia din interiorul blocului euro a înregistrat prima creştere de la începutul anului trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indicele managerilor de achiziţii din sectorul manufacturier (PMI) din zona euro, calculat lunar de compania de consultanţă financiară Markit, a atins 50,4 puncte în iulie, înregistrând o creştere faţă de cele 49,1 puncte estimate iniţial. PMI din iulie a crescut chiar mai mult faţă de rezultatul din iunie, când au fost înregistrate 48,7 puncte, potrivit CNBC.

Valorile indicelui care depăşesc pragul de 50 de puncte reflectă creşterea producţiei. Rezultatele recente au ajutat euro să câştige un avans important în faţa dolarului.

Activitatea celor mai mari economii din zona euro, Germania şi Franţa, s-a îmbunătăţit de asemenea. În iulie, afacerile din sectorul privat al ambelor ţări a înregistrat evoluţii mai bune decât cele previzionate de specialişti.

„Acesta este un număr foarte puternic, a fost surprinzător de puternic în toate domeniile”, a spus Chris Williamson, economist-şef în cadrul Markit. „Germania conduce valul de creşteri, înregistrând plusuri importante în sectorul manufacturier şi în cel al serviciilor, iar Franţa, care a fost veriga slabă în aceste sondaje, sectorul de producţie a reînceput să crească”, a explicat specialistul.

Indicele PMI din Franţa a atins maximul ultimelor 17 luni, ajungând la 48,8 puncte de la 47,4 puncte înregistrate în iunie. Totodată, în Germania acelaşi indicator a crescut în iulie până la 52,8 puncte, de la 50,4 pucnte cu o lună în urmă.

Deşi rezultatele publicate recent sunt mai bune decât cele estimate, perspectivele pentru economia zonei euro rămân incerte, potrivit avertismentelor economiştilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările