Reuters: Producţia de gaze din Norvegia ar putea scădea cu 25% din cauza grevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Amploarea grevei lucrătorilor din petrol şi gaze din Norvegia ar putea creşte semnificativ începând cu 9 iulie. Conform Reuters, care citează organizaţia sindicală norvegiană Lederne, suspendarea lucrărilor pe o serie de platforme, începută în ziua de sâmbătă ar putea duce la o reducere a producţiei zilnice de gaze a ţarii cu 25% şi pentru petrol cu 15%.

Greva angajaţilor Equinor, care cer salarii mai mari, a început în noaptea de luni spre marţi. Din această cauză, lucrările la trei zăcăminte de petrol şi gaze de pe platforma continentală din Marea Nordului vor fi suspendate. După aceea, producţia de petrol va fi redusă cu 89 de mii de barili pe zi şi la gaze cu 27,5 mii de barili echivalent petrol.

Conform planurilor greviştilor, din 6 iulie se vor alătura grevei muncitori din alte trei domenii. Până atunci, producţia de petrol va scădea cu 130 de mii de barili pe zi şi la gaze - cu 292 de mii de barili echivalent petrol.

În cazul în care cauzele nemulţumirii angajaţilor nu vor fi eliminate înainte de 9 iulie, lucrătorii din încă trei domenii se vor alătura grevei. Potrivit estimărilor Reuters, acest lucru va reduce producţia de petrol cu ​​încă 160 de mii de barili pe zi şi pe cea de gaze cu 230 de mii de barili echivalent petrol. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite