Renault plănuieşte să dubleze producţia în una din fabrici

Renault plănuieşte să dubleze producţia în una
din fabrici

Producătorul francez de automobile Renault va dubla producţia la fabrica din Casablanca (Maroc) la 160.000 de maşini anual, până în 2022, a anunţat joi agenţia de presă MAP, citată de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Obiectivul de producţie a fost dezvăluit de preşedintele şi directorul Renault, Carlos Ghosn, la o întâlnire cu regele Mohammed VI ce a avut loc la Marrakech, a arătat agenţia.

Creşterea producţiei la fabrica SOMACA din Casablanca va ajuta Renault să producă jumătate de milion de maşini anual în Maroc, dintre care 340.000 de unităţi pe an de la Tanger şi 160.000 la uzina de la Casablanca.

Un alt producător francez de automobile, Peugeot, a anunţat luna trecută că va demara anul viitor producţia în Maroc, la o uzină din apropiere de oraşul de coastă Kenitra, având drept obeictiv o producţie de 200.000 de vehicule anual în 2020.

Guvernul de la Rabat a spus că intenţionează să crească până la 1 milion numărul de maşini fabricate în Maroc şi să majoreze veniturile din sectorul auto la 200 de milioane de dirhami anual (până la 30 de miliarde de dolari) până în 2025. De asemenea, intenţionează să majoreze rata de aprovizionare cu componente produse local la 80%, până în 2020, de la aproximativ 50%, în prezent.

Sectorul automobilelor a fost ul cu cele mai mari exporturi din Maroc, anul trecut, în valoare de 70 de miliarde de dirhami.

Până în septembrie 2018, sectorul a susţinut exporturile Marocului cu o creştere de 14,6%, până la 48,813 miliarde de dirhami, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: