Recesiunea sexuală din America ar putea aduce economia în depresie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Mai multe studii citate de CNBC arată că „recesiunea sexuală” - cum este numită de presa americană - afectează foarte multe sectoare economice, de la imobiliare şi îmbrăcăminte, până la prezervative.

Spre exemplu, în ceea ce priveşte piaţă imobiliară, tinerii sunt mai puţin atraşi de ideea de proprietate, numărul Milenianilor (tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani) care deţin locuinţe fiind cu 8% mai scăzut decât în cazul celor din Generaţia X sau Baby Boomers când erau la vârsta lor. 

  

Mai mult, un sondaj realizat de firmă LendingTree, citat de NBC News, arată că 89% dintre ţinerii din generaţia milennials ar preferă să economisească 50 de dolari pentru vacanţe şi meşe în oraş, decât să îşi cumpere haine. 

  

„Întrebarea ridicată în societatea americană este dacă SUA are provocări economice majore din cauza tinerilor americani ce nu au chef de sex, sau dacă americanii tineri au mai puţine raporturi sexuale din cauza provocărilor financiare unice cu care se confruntă?”, scrie CNBC

  

Un raport al biroului naţional de statistică din SUA (Census Bureau) sugerează că americanii sunt afectaţi de problemele financiare încât siguranţa economică este o prioritate ridicată pentru mileniali atunci când vor să se căsătorească sau să menţină o relaţie serioasă. 

  

Datele statistice citate de CNBC arată că milioanele de americani care au devenit adulţi în timpul crizei din 2008 sunt mai reticenţi când vine vorba de căsătorie şi de sex. Prin comparaţie, era Marii Depresiuni din secolul trecut a făcut ca rata natalităţii să atingă un minim istoric în 1936, indicând acelaşi trend. 

  

Unii experţi susţin că problema ar fi dată de datoriile făcute în anii de studenţie care au ajuns la un nivel exorbitant pentru mileniali, dar şi cheltuielile făcute cu cardurile de credit, ceea ce le conferă o realitate economică mai dură. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite