Preţurile petrolului scad din nou, după ce Arabia Saudită a anunţat continuarea investiţiilor în energie

Preţurile petrolului scad din nou, după ce Arabia Saudită a anunţat continuarea investiţiilor în energie

Arabia Saudită produce cantităţi-record pentru a scoate de pe piaţă producătorii americani de petrol de şist FOTO Shutterstock

Preţurile petrolului au revenit luni la scădere după ce Arabia Saudită, cel mai mare exportator de ţiţei din lume, a anunţat că va continua investiţiile în proiectele energetice, transmite Bloomberg.

Contractele pentru petrol au coborât cu până la 4,1%, după o creştere de până la 1,7% la New Ytork.
 
Compania saudită de stat Saudi Aramco nu a redus investiţiile din cauza preţurilor scăzute ale petrolului şi construieşte un centru petrolier marin în estul ţării, a declarat preşedintele acesteia, Khalid Al-Falih.
 
„Informaţia din Arabia Saudită va provoca o oarecare îngrijorare, că producţia va rămâne ridicată. Principalul motiv al scăderii preţurilor este faptul că pieţele sunt suprasaturate“, a declarat Daniel Ang, analist la compania Phillip Futures, în Singapore.
 
Cotaţiile petrolului au scăzut cu 16% în acest an, din cauza stocurilor mari din SUA, a majorării exporturilor iraniene, în urma ridicării sancţiunilor occidentale, şi a volatilităţii pieţelor globale.
 
În timp ce contractele futures pe o lună au urcat cu 21% în ultimele două şedinţe de tranzacţionare, normalizarea preţurilor ar putea dura până la trei ani, a afirmat William Downe , director general al Bank of Montreal, într-un interviu la Davos.
 
Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, cu livrare în martie, a coborât luni cu până la 1,31 dolari, la 30,88 dolari pe baril. Volumul tranzacţiilor este de peste două ori mai mare decât media ultimelor 100 de zile.
 
Cotaţia petrolului Brent, cu livrare în martie, a scăzut cu până la 1,4 dolari, respectiv 4,5%, la 30,72 dolari pe baril, la bursa din Londra, după un avans de 10%, la 32,18 dolari pe baril, consemnat vineri.
 
Săptămâna trecută, preţurile petrolului au avansat cu 11%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările