Preţul petrolului a urcat până la 43 de dolari pe baril, recordul anului 2016. Muncitorii din Kuweit vor să intre în grevă de duminică

Preţul petrolului a urcat până la 43 de dolari pe baril, recordul anului 2016. Muncitorii din Kuweit vor să intre în grevă de duminică

Marile ţări exportatoare de ţiţei se vor întâlni la Doha, în Qatar, pentru a conveni îngheţarea producţiei

Preţul ţiţeiului a urcat peste 43 de dolari pe baril, cel mai mare nivel din acest an, pe fondul speculaţiilor privind o eventuală îngheţare a producţiei în cadrul reuniunii de la Doha, din Qatar, care va avea loc în data de 17 aprilie, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alte cauze pentru creşterea preţului sunt deprecierea dolarului american, dar şi creşterea consumului în China, potrivit sursei citate.
 
Dolarul american a scăzut marţi la cel mai mic nivel din ultimele luni în faţa unui coş de valute. Concomiten, ţiţeiul Brent – de referinţă în Europa – a crescut până la un nivel maxim de 43,58 de dolari. Pe piaţa din SUA, ţiţeiul a crescut până la 40,56 de dolari pe baril.
 
Anterior, Falah Alamri, un oficial de rang înalt din industria petrolieră a Irakului, a afirmat că este încrezător că reuniunea de la Doha va duce la o îngheţare a producţiei, ceea ce va fi un semnal că preţurile au ajuns la nivelul cel mai de jos. În luna ianuarie petrolul Brent a scăzut până la un minim de 27 de dolari pe baril.
 
Concomitent, vânzările de autoturisme din China, a doua economie mondială, au dus la concluzia că va creşte şi cererea de petrol.
 
În fine, mii de lucrători din sectorul de petrol şi gaze din Kuweit au anunţat că vor intra în grevă începând de duminică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările