Preţul petrolului scade din nou la 38 de dolari pe baril, după ce numărul sondelor a crescut în SUA

Preţul petrolului scade din nou la 38 de dolari pe baril, după ce numărul sondelor a crescut în SUA

Producătorii americani au profitat de creşterea preţului barilului şi a cererii de benzină pentru a fora mai multe sonde

Cotaţia ţiţetiului a scăzut luni la 38 de dolari, pentru a doua sesiune consecutivă, din cauza îngrijorărilor privind supracapacitatea de producţie şi a creşterii numărului de sonde din SUA, scrie Reuters.

Grupurile energetice americane au adăugat o sondă din decembrie până acum, dar aceasta este prima creştere după 12 săptămâni, potrivit companiei de foraje Baker Hughes. 
 
Creşterea numărului este un semnal, doarece vine după ce ţiţeiul a scăzut la începutul anului până la 26 de dolari pe baril. Ulterior, datorită problemelor din Nigeria şi nordul Irakului şi a speculaţiilor privind o îngheţare a producţiei între statele OPEC şi din afara organizaţiei, preţul a crescut până la niveluri de peste 40 de dolari pe baril.
 
Vineri, preţul petrolului a ajuns până la 41,2 dolari pe baril, pentru ca la finalul sesiunii de tranzacţionare să scadă 2%, până la 39,44 de dolari. Iar astăazi a mai consemnat încă un declin de 2%, până la 38,64 de dolari pe baril.
 
Combinaţia dintre scăderea producţiei, stocuri mai mici şi creşterea consumului de benzină din SUA au făcut, însă, producătorii americani să crească forajele.
 
Arabia Saudită, Qatarul, Venezuela şi Rusia au agreat să se întâlnească în data de 17 aprilie la Doha pentru a discuta despre îngheţarea producţiei de ţiţei la nivelurile din ianuarie. Iranul nu doreşte, însă, să participe la o astfel de îngheţare până nu atinge o producţie de 4 milioane de barili pe zi, nivel anterior impunerii de sancţiuni internaţionale ca urmare a programului său iranian.
 
Acestea au fost eliminate la începutul anului, astfel că Iranul poate vinde acum oricât ţiţei doreşte, fiind eliminat şi embargoul petrolier.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările