Preşedintele Alibaba, Jack Ma, s-a întâlnit cu Donald Trump şi a promis un milion de locuri de muncă în SUA

Preşedintele Alibaba, Jack Ma, s-a întâlnit cu Donald Trump şi a promis un milion de locuri de muncă în SUA

Trump şi Ma au avut o întâlnire la Trump Tower din New York

Preşedintele Alibaba, miliardarul Jack Ma, s-a întâlnit luni cu preşedintele american ales Donald Trump, căruia i-a promis că va contribui la crearea a un milion de locuri de muncă în Statele Unite, în următorii cinci ani, a declarat un purtător de cuvânt al grupului chinez de comerţ electronic, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Alibaba a prezentat planul de a atrage 1 milion de mici afaceri americane pe platforma sa, pentru vânzarea de produse consumatorilor chinezi în următorii cinci ani.

În acest fel, grupul chinez anticipează că vor fi create 1 milion de locuri de muncă în SUA, în condiţiile în care fiecare companie va adăuga un post, a declarat purtătorul de cuvânt al Alibaba, Bob Christie.

Alibaba a făcut anterior campanie pentru a atrage mai multe companii americane pe site-urile proprii, dar este pentru prima oară când Ma a discutat despre obiective precise.

Trump şi Ma au avut o întâlnire la Trump Tower din New York. Preşedintele ales a declarat reporterilor că au avut o ”întâlnire importantă” şi vor face lucruri importante împreună.

Ma l-a numit pe Trump ”inteligent” şi ”receptiv”. El a arătat că cei doi au discutat în special despre susţinerea micilor afaceri, în special în regiunea Midwest a Americii, cum ar fi fermierii şi micii producători de îmbrăcăminte, care ar putea intra direct pe piaţa chineză prin intermediul Alşibaba, a cărui platformă online Tmall oferă comercianţilor magazine virtuale şi portaluri de plăţi.

În ultimii ani Alibaba a curtat intens branduri străine pentru înfiinţarea de magazine Tmall, pentru vânzarea de produse către clasa de mijloc chineză.

Ma, care este cetăţean chinez, apare  frecvent în compania unor lideri de rang înalt din Partidul Comunist, iar ambele părţi şi-au exprimat sprijinul şi admiraţia reciprocă.

Trump a criticat deseori China în campania electorală, acuzând Beijingul pentru pierderile de locuri de muncă în SUA. El a promis că va impune taxe vamale de 45% pentru importurile din China şi că va afirma în prima zi de mandat că China manipulează valuta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările