Predicţiile uneia dintre cele mai mari bănci americane, despre criza economică globală. Cât va dura şi ce procent din populaţie va afecta

Predicţiile uneia dintre cele mai mari bănci americane, despre criza economică globală. Cât va dura şi ce procent din populaţie va afecta

Una dintre cele mai mari bănci comerciale americane de după criza din 2008 a făcut recent o serie de predicţii despre criza economică globală generată de pandemie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Criza economică generată de coronavirus nu prezintă "riscuri sistemice", fiind mai degrabă de genul celei produse după atenatele din 11 septembrie 2001, în condiţiile în care guvernele intervin pentru stabilizarea pieţelor şi băncile sunt capitalizate, arată un raport al companiei Goldman Sachs, citat de Mediafax
 
Compania multinaţională americană de investiţii şi servicii financiare Goldman Sachs a analizat, în cursul unei videoconferinţe la care au participat circa 1.500 de reprezentanţi ai unor firme, efectele crizei economice generate de pandemia Covid-19. 
 
Potrivit Goldman Sachs, premisele sunt că virusul va afecta 50% din populaţia SUA şi 70% din populaţia Germaniei, cu efecte grave asupra a circa 5% dintre persoanele infectate. Rata mortalităţii este în medie de 2%, afectând în principal vârstnici şi persoane care au sistemul imunitar slăbit. 
 
"Economia Chinei a fost afectată masiv, situaţie care generează efecte negative asupra materiilor prime şi a reţelelor de aprovizionare cu materiale pe plan global. Ar putea dura şase luni până la revenire. Creşterea economică pe plan mondial va fi cea mai scăzută din ultimii 30 de ani, la nivelul de circa 2%", arată raportul elaborat de Goldman Sachs Group după videoconferinţă. "
 
Vor fi efecte negative asupra pieţelor financiare din cauza virusului propriu-zis, dar daunele reale sunt generate în principal de psihologia de pe pieţe. Virusurile au fost mereu printre noi. Pieţele de capital ar urma să îşi revină complet în a doua jumătate a anului", subliniază Goldman Sachs. 
 
Nu există riscuri sistemice. Nici măcar nu vorbeşte nimeni despre acest lucru. Guvernele intervin pentru stabilizarea pieţelor, iar sectorul bancar privat este capitalizat foarte bine. Situaţia pare a fi resimţită mai degrabă precum cea de după atentatele din 11 septembrie 2001 decât ca în 2008", concluzionează Goldman Sachs.
 
Pe 21 septembrie 2008, Goldman Sachs a devenit o bancă comercială, tocmai pentru că facilităţile din partea Fed-ului în cazul unei crize prelungite erau mai uşor de solicitat din această poziţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: