Povestea din spatele imaginii cu turnul uriaş, mult mai înalt decât Burj Khalifa: ce reprezintă, de fapt, proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO  United Way
FOTO  United Way

Imaginea cu un turn uriaş de apartamente, mult mai înalt decât Burj Khalifa (828 m) din Dubai, a fost distribuite pe mai multe canale media în ultima lună.

Imaginea arată un turn de 1.478 metri înălţime, cu o structură prea subţire pentru a putea fi într-adevăr realizată, este promovată de fapt de organizaţia non-profit United Way pentru a atrage atenţia asupra problemelor sociale din Toronto.

    

Motivul pentru care s-a ales dimensiunea impresionantă este legat de numărul în creştere al oamenilor fără adăpost din Toronto. Astfel, organizaţia a proiectat o clădire care ar putea adăposti cei 116.000 de oameni care trăiesc în sărăci în Zona Greater Toronto, cea mai populată zonă metropolitană din Canada (peste 6 milioane de locuitori).

Imaginea este menită să atragă atenţia canadienilor - şi restului lumii - asupra problemei reale care afectează nu numai Toronto, ci şi alte oraşe şi regiuni importante de pe glob.

"Sărăcia este o mare problemă în Toronto. Dar avem o structură puternică pentru a aborda această problemă şi o mulţime de oameni gata să-şi arate dragostea locală", a declarat preşedintele United Greater Way Toronto, Daniele Zanotti, scrie presa internaţională.

Un studiu arată că 888.000 de persoane trăiesc sub pragul sărăciei în Canada, majoritatea având între unul şi şase copii.

 „Locuinţa este un drept al omului, adăpostul este un drept al omului şi, cu siguranţă, cer politicienilor noştri de stat să stabilească că vor creşte numărul de locuinţe sociale”, susţin cercetătorii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite