Porsche, amendă exorbitantă în scandalul Dieselgate

Porsche, amendă exorbitantă în scandalul Dieselgate

Procurorii germani au aplicat marţi o amendă uriaşă constructorului de automobile Porsche în scandalul de falsificare a testelelor privind emisiile de carbon, izbucnit în 2015 când compania mamă Volkswagen a recunoscut că a manipulat teslele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania germană de automobile şi filiala Volkswagen (VW) Porsche au fost obligate să plătească o amendă de 535 de milioane de euro (598 milioane de dolari) pentru rolul său în scandalul "Dieselgate", scrie Deutsche Welle.
 
Este cea mai recentă serie de amenzi împotriva VW pentru utilizarea software-ului pentru a ascunde adevăratul nivel de emisii nocive de către autoturismele diesel.
 
Procurorii din Stuttgart au declarat că producătorul de automobile s-a "abţinut de la o contestaţie legală" împotriva deciziei. 
 
Amenzi similare au mai primit Volkswagen, de 1 miliard de euro, şi Audi, de 800 de milioane de euro.
 
Scandalul Dieselgate a izbucnit în 2015, când VW a recunoscut că a manipulat testele privind emisiile pentru 11 milioane de automobile la nivel global.
 
Mii de investitori dau în judecată compania pentru pierderile pe care le-au suferit, sute de mii de proprietari de maşini solicitând, de asemenea, despăgubiri în SUA şi în alte ţări.
 
Porsche a afirmat că costul amenzii a fost inclus într-o provizion de aproximativ 1 miliard de euro rezervat de VW în primul trimestru. 
 
Dieselgate a costat până acum gigantul de automobile în valoare de aproximativ 30 de miliarde de euro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările