Populaţia Germaniei a ajuns la un nivel record. Emigranţii români au cea mai mare contribuţie

Populaţia Germaniei a ajuns la un nivel record. Emigranţii români au cea mai mare contribuţie

Populaţia Germaniei a atins un nivel record de peste 83 milioane de persoane, anul trecut, în mare parte datorată migraţiei din Europa de Est, România figurând în topul clasamentului, scrie Reuters.

Per total, migraţia netă din Germania a scăzut la 400.000 de persoane, în 2018, de la 416.000 de persoane în anul precedent, arată datele publicate de Biroul Federal de Statistică al ţării. Statele Uniunii Europene rămân principalul bazin de provenienţă al noilor sosiri, contribuind cu 202.000 de persoane la migraţia netă din Germania.

Dintre aceste state, România este ţara care a furnizat cei mai mulţi migranţi către Germania, numărul lor ridicându-se la 68.000. Ţara noastră este urmată de Croaţia – 29.000, Bulgaria – 27.000 şi Polonia – 20.000.

Nivelul record de ocupare a forţei de muncă şi şomajul în scădere au condus la o tensionare a pieţei muncii în Germania, cea mai mare economie din Europa, angajatorii străduindu-se să găsească angajaţi pentru mai mult de un million de posturi, situaţie care limitează creşterea economică.

Este aşteptat ca procesul de îmbătrânire a populaţiei şi cel de scădere a natalităţii să contribuie la scăderea forţei de muncă din Germania în următoarele decenii, aşa că migranţii sunt consideraţi cruciali pentru companiile care caută lucrători, în timp ce contribuţiile lor la pensii susţin numărul în creştere de pensionari.

De asemenea, din ce în ce mai puţini refugiaţi din ţări măcinate de război par a sosi în Germania. Migraţia netă din Siria s-a înjumătăţit la 34.000 de persoane în 2018, de la 60.000 în anul precedent. Migraţia netă din Africa a scăzut uşor de la 35.000 de persoane la 34.000 de persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările