Polonia spune că nu va adopta euro până când nu va ajunge la nivelul de trai din Germania

Polonia spune că nu va adopta euro până când nu va ajunge la nivelul de trai din Germania

Polonia nu va adopta moneda euro până când avuţia sa ajunge la nivelul celei din Germania, a declarat preşedintele partidului de guvernământ al ţării, Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, acuzând opoziţia că exercită presiuni în sensul abandonării monedei locale, zlotul, scrie Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Spunem nu euro, spunem nu preţurilor europene”, a declarat Kaczynski, sâmbătă. El a precizat că tratatul privind aderarea la euro nu specifică data de adoptare a euro. „Într-o bună zi o vom face, dar acest lucru se va întâmpla când nivelul nostru de avuţie se va apropia de cel al Germaniei”, a spus el.

Sondajele arată că majoritatea polonezilor se opun adoptării monedei euro, în contextul îngrijorărilor că vor alimenta creşteri mai mari ale preţurilor bunurilor.

Civil Platform, cel mai mare partid din opoziţie, este favorabil aderării la zona euro şi susţine că va căuta să ajungă la un consens naţional larg pentru o astfel de decizie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: