Piaţa petrolului se apropie de un echilibru

Piaţa petrolului se apropie de un echilibru

Cererea mondială de petrol creşte constant, datorită evoluţiilor solide ale economiei, iar oferta de petrol a fost limitată graţie unor reduceri neprevăzute ale producţiei

Agenţia Internaţională a Energiei estimează că piaţa mondială a petrolului se va echilibra, în a doua jumătate a acestui an, ca urmare a unei cereri peste aşteptări, cumulate cu o serie de întreruperi neprevăzute în aprovizionare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit The Wall Street Journal, citat de Agerpres, în ultimul său raport lunar, IEA estimează că, în acest an, comparativ cu 2015, cererea mondială de petrol urmează să crească cu aproximativ 1,3 milioane de barili pe zi, iar o creştere similară urmează să fie înregistrată şi în 2017.
 
Agenţia estimează că, în primul semestru, oferta de petrol a devansat cererea cu aproximativ 800.000 de barili pe zi, în loc de 1,5 milioane de barili pe zi, cât estima iniţial.
 
Cererea mondială de petrol creşte constant, datorită evoluţiilor solide ale economiei, iar oferta de petrol a fost limitată graţie unor reduceri neprevăzute ale producţiei, din cauza incendiilor din Canada şi a atacurilor rebelilor, în Nigeria. Toţi aceşti factori au dus preţul petrolului peste pragul psihologic de 50 de dolari per baril.
 
Cu toate acestea, IEA avertizează că, deşi preţul petrolului a revenit de la nivelul minim de 25 de dolari per baril, înregistrat la începutul anului, există în continuare stocuri importante de ţiţei care aşteaptă să intre pe piaţă, ceea ce este posibil să ţină sub control o creştere semnificativă a preţurilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările