Piaţa de achiziţii şi fuziuni a depăşit criza. Cele mai mari tranzacţii ale anului 2015 - INFOGRAFIE

Piaţa de achiziţii şi fuziuni a depăşit criza. Cele mai mari tranzacţii ale anului 2015 - INFOGRAFIE

2015 a fost un an excelent pentru achiziţii şi fuziuni, ceea ce denotă revenirea optimismului în rândul investitorilor. Companii din întreaga lume caută să-şi extindă activitatea şi să se diversifice într-un moment în care economia dă semne de revenire.

La nivel global, suma tranzacţiilor a crescut cu 37% faţă de 2014. Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor a fost de 4.680 de miliarde de dolari, depăşind valoarea înregistrată în 2007, înainte de declanşarea crizei financiare, când s-a raportat un volum-record de 4.610 miliarde de dolari.
 
Shell a anunţat cumpărarea furnizorului de energie Marea Britanie vizând creşterea capacităţilor sale de înmagazinare a gazelor lichefiate şi dezvoltarea explorărilor off-shore de mare adâncime. Compania Dealogic a evaluat tranzacţia la 81,5 miliarde de dolari.
 
În SUA, Charter Communications, specializată în telecomunicaţii şi provider de intrenet în bandă largă (broadband) a achiziţionat cunoscuta Time Warner Cable, tranzacţie estimată la 79,6 miliarde de dolari. Fuziunea asigură extinderea ariei de acţiune a companiei Charter cu peste 84.000 de mile pătrate în SUA şi majorarea semnificativă a bazei de clienţi.
 
Fuziunea dintre Heinz şi Kraft Foods, estimată la 62,6 miliarde de dolari a dus la apariţia Kraft Heinz Company, a treia mare firmă din industria alimentară din SUA şi a cincea la nivel mondial, după volumul vânzărilor anuale.
 
Volumul total de fuziuni şi achiziţii din Europa a depăşit pentru prima dată după 2008 valoarea de 1.000 de dolari. Creşterea este de peste 17% comparativ cu anul precedent.
 
Cea mai mare fuziune din Europa a fost în domeniul producătorilor de băuturi, când concernul Anheuser-Bush InBev a preluat pentru 117 miliarde de dolari SABMiller. Aceasta este a doua tranzacţie la nivel global raportată în acest an.
 
Citeşte mai multe despre fuziunile şi achiziţiile anului 2015 pe Adevărul Financiar
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările