Petrolul, la preţ de criză. Preţurile petrolului au coborât la minime ale ultimilor şapte ani

Petrolul, la preţ de criză. Preţurile petrolului au coborât la minime ale ultimilor şapte ani

Petrolul continua sa se ieftinească pe pietele internationale

Preţurile petrolului au atins marţi noi minime ale ultimilor şapte ani, revenind pe un trend descendent după o uşoară redresare înregistrată în prima parte a tranzacţiilor, relatează MarketWatch.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cotaţia petrolului de referinţă pe piaţa americană, cu livrare în ianuarie, este în declin cu 1,9%, la 36,94 dolari pe baril.
Petrolul Brent, de referinţă la bursa din Londra, este tranzacţionat în scădere cu 1,3%, la 40,17 dolari pe baril.

Luni, preţul petrolului a coborât la bursa NYMEX cu 5,8%, la 37,65 dolari pe baril, în timp ce petrolul Brent a pierdut 5,3%, atingând 40,73 dolari pe baril. Ambele cotaţii au atins cel mai redus nivel după februarie 2009.

Importurile de ţiţei ale Chinei au urcat în noiembrie cu 7,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar analiştii consideră că informaţia nu are un impact prea mare asupra preţurilor întrucât datele au fost anticipate, a declarat Barnabas Gan, analist la OCBC.

Preţurile petrolului au scăzut semnificativ faţă de anul trecut, după ce OPEC a decis să menţină producţia la un nivel ridicat, permiţând pieţei să stabilească evoluţia cotaţiilor.

În consecinţă, oferta este mai mare decât cererea, iar preţurile s-au menţinut în jurul nivelului de 50 de dolari pe baril de luni de zile.

Vineri, OPEC a decis să continue această politică şi a menţinut producţia la 31,5 milioane de barili pe zi de ţiţei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările