Pandemia a scumpit biletele de avion. Ce destinaţii au preţuri cu 600% mai mari

Pandemia a scumpit biletele de avion. Ce destinaţii au preţuri cu 600% mai mari

Pentru moment zborurile sunt oprite pentru majoritatea călătorilor

Companiile aeriene sunt pe cale să se întoarcă pe cerul Europei în această vară, dar preţurile par să se fi dublat, în condiţiile în care un drum la clasa economic în iunie cu Delta Airlines costă 2.126 dolari, iar un bilet la clasa I între Atlanta şi Paris costă 7.085 dolari, potrivit Forbes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru moment zborurile sunt oprite pentru majoritatea călătorilor, până cel puţin pe 15 iunie. Acest lucru nu a oprit mai multe companii aeriene să programeze zboruri în vară pentru Europa, printre care Delta, Emirates şi Qatar. Pe măsură ce frontierele UE încep să se deschidă, Lufthansa împreună cu subsidiarele sale SWISS şi Eurowings au programant o revenire majoră pentru destinaţii din întreaga Europă în toată luna iunie.

La începutul crizei create de coronavirus, în Europa, în martie, companiile vindeau un zbor transatlantic cu 285 de dolari, în timp ce acum biletele Delta costă cu peste 600% mai mult.

Un alt motiv de creştere a preţurilor ar putea fi renunţarea la locul din mijloc, care ar duce la o scădere a capacităţii de transport la 60%. Asociaţia globală a liniilor aeriene, IATA, a calculat că blocarea scaunelor din mijloc va duce la creşteri importante ale preţurilor la nivel mondial, scrie Mediafax. „Faţă de 2019, tarifele ar trebui să crească dramatic - între 43% şi 54% în funcţie de regiune - doar pentru a se echilibra”.

Lufthansa încurajează purtarea măştii, în timp ce Alaska şi Delta sunt singurele companii aeriene din SUA care blochează locurile din mijloc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: