Pandemia ar putea scurta săptămâna de lucru la 4 zile

Pandemia ar putea scurta săptămâna de lucru la 4 zile

Ideea scurtării săptămânii de lucru la 4 zile a mai fost vehiculată şi în trecut, însă acum ea ar putea fi o soluţie pentru menţinerea locurilor de muncă în pandemie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel puţin asta sugerează cel mai mare sindicat din Germania, care solicită o săptămâna de lucru redusă, de numai 4 zile, pentru a putea preveni concedieri ample, scrie Deutsche Welle.

Sectoarele auto şi industriale din Germania erau deja supuse unor schimbări structurale uriaşe înainte de lovirea pandemiei.

Săptămâna mai scurtă ar fi „răspunsul la schimbările structurale în sectoare precum industria auto”, a declarat preşedintele sindical Jörg Hoffman pentru ziarul naţional german Süddeutsche Zeitung.

 „Cu aceasta, locurile de muncă din industrie pot fi păstrate în loc să fie şterse”, a adăugat Hoffman.

Industria auto din Germania - unul dintre elementele fundamentale ale economiei ţării - suferă o transformare majoră către e-Mobilitate (e-Mobility), cunoscut şi ca „Mobilitate electrică”, amplificată de îngrijorările legate de schimbările climatice, precum şi de creşterea automatizării şi digitalizării. De asemenea, sectorul a fost lovit de criza financiară indusă de pandemie, deşi prezintă semne de redresare.

IG Metall, care reprezintă muncitori de la producătorii auto majori precum Audi, BMW şi Porsche, este cea mai mare uniune industrială din Europa. Analiştii consideră că este un trendsetter naţional major în domeniul negocierii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările