Orange negociază o posibilă fuziune cu divizia telecom a Bouygues

Orange negociază o posibilă fuziune cu divizia telecom a Bouygues

Orange este prezentă şi în România  FOTO Getty Images

Operatorii francezi Orange şi Bouygues Telecom au anunţat că discută despre o posibilă fuziune, în urma căreia noul grup ar avea o cotă de peste 50% pe pieţele de telefonie mobilă şi fixă din Franţa, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Negocierile nu au o limită în ceea ce priveşte timpul şi, de asemenea, nu există în prezent un angajament al părţilor pentru un anume rezultat al discuţiilor, potrivit unui comunicat al Orange.
 
Într-un comunicat separat, Bouygues a informat că a semnat cu Orange un acord de confidenţialitate referitor la negocieri.
 
O sursă apropiată situaţiei a declarat pentru Reuters, în luna decembrie, că directorul general al Orange, Stephane Richard, a menţionat, în discuţii cu board-ul şi comitetul executiv, noi discuţii cu Bouygues referitoare la viitorul diviziei telecom a companiei franceze.
 
O tranzacţie ar reduce numărul de operatori telecom din Franţa de la patru, în prezent, la trei.
 
Companiile telecom din Franţa duc un război al preţurilor începând din 2012, când pe piaţă a intrat operatorul low-cost Iliad. În acest context au apărut, sporadic, informaţii privind posibile fuziuni.
 
Bouygues a refuzat, în luna iunie, o ofertă de 10 miliarde de euro pentru divizia telecom din partea Altice, acţionarul majoritar al Numericable-SFR.
 
Săptămânalul Le Journal du Dimanche a scris că Orange vizează achiziţia Bouygues Telecom pentru 10 miliarde de euro, numerar şi acţiuni. Astfel, propunerea prevede ca Bouygues să primească o participaţie de 15% la Orange, evaluată la 8 miliarde de euro, şi restul până la 10 miliarde de euro în numerar.
 
Boygues este un concern francez care cuprinde, în special, afaceri în domeniul construcţiilor şi imobiliarelor, dar are şi divizii media şi telecom şi deţine şi o participaţie la producătorul de trenuri de mare viteză Alstom. Grupul Boyuges are venituri anuale de peste 33 de miliarde de euro. Orange este fostul grup France Telecom, în care statul are o participaţie semnificativă. Orange este prezent şi în România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările