Opel se retrage din Rusia. Compania General Motors a decis închiderea uzinei din Sankt Petersbug

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanii de la General Motors au luat decizia retragerii mărcii de automobile Opel de pe piaţa din Rusia, urmând să închidă şi uzina de la Sankt Petersburg unde lucrează 1.000 de oameni, informează „Le Monde”, în ediţia sa electronică.

General Motors (GM), care deţine în portofoliul său şi producătorul european Opel, a anunţat, pe site-ul propriu, că va transforma afacerea lor din Rusia într-una care va fi axată mai mult pe comercializarea de autoturisme de lux.

„Această transformare în modelul nostru de business din Rusia face parte din strategia noastră globală prin care vrem să asigurăm o sustenabilitate pe termen lung în pieţele în care operăm. Această decizie va opri realizarea unor investiţii semnificative într-o piaţă care are mari probleme cu perspectivele pe termen lung", a spus preşedintele GM, Dan Ammann.

Totuşi, parteneriatul GM-AvtoVAZ va continua cu producţia actualei generaţii a modelului Chevrolet Niva, potrivit „Le Monde”. 

Vânzarea de Chevrolet se va axa în Rusia doar pe modele de lux, precum Corvette, Camari sau Tahoe. Chevrolet a fost în 2014 a opta marca la volumele de vânzari în Rusia, cu 123.000 de maşini, iar Opel 64.000 de maşini. Niva si Cruze au fost modelele GM cele mai vândute în Rusia anul trecut. 

CEO-ul Opel, Karl-Thomas Neumann, spune că a fost nevoie de luarea unor decizii radicale în Rusia pentru a putea fi protejată afacerea generală.

Uzina americanilor din statul european mai are circa 1000 de angajaţi, după ce numărul acestora a fost redus treptat. Aceste decizii o vor costa pe GM circa 600 milioane de dolari, în prima parte a anului 2015, însă perspectivele negative ale pieţei ruseşti i-au forţat pe americani să ia decizia retragerii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite