O treime dintre americani ar renunţa la dreptul de vot pentru o majorare salarială de 10%

O treime dintre americani ar renunţa la dreptul de vot pentru o
majorare salarială de 10%

Mai mult de o treime dintre americani ar renunţa la dreptul de vot pentru o majorare de 10% a salariilor anuale, potrivit unui sondaj citat de publicaţia Time.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constatările provin dintr-un sondaj realizat de LendEDU, un portal online de împrumuturi  pentru studenţi, care a chestionat 1.238 de americani lucrători.

În schimbul unei creşteri salariale ipotetice, aproximativ 35% dintre aceşti angajaţi au spus că şi-ar sacrifica pe viaţă drepturile de vot. În plus, puţin peste 9% din respondenţi au declarat că ar renunţa pe viaţă la dreptul copiilor lor (sau al viitorilor copii) de a vota în schimbul majorării salariale.

Dar acestea nu sunt singurele sacrificii mari pe care respondenţii le-ar face pentru o creştere salarială anuală de 10%. Mai mult de 12% au spus că s-ar despărţi de partenerii lor şi aproape 19% au declarat că ar renunţa la asigurarea medicală pentru următorii cinci ani. Patruzeci de procente au spus că ar renunţa la îngrijirea dentară timp de cinci ani pentru o majorare, iar aproape 18% ar spune la revedere beneficiilor lor de securitate socială.

Totodată, mai mult de 55% dintre cei chestionaţi au spus că ar lucra în plus 10 ore în fiecare săptămână pentru creştere. Mai mult de 15% au declarat că ar renunţa la toate zilele de vacanţă timp de cinci ani, iar peste 50% au spus că ar lucra o zi de weekend timp de un an.

Alte rezultate au fost mai realiste - sau, cel puţin, nu au fost contradictorii cu deceniile de activism privind drepturile omului şi legislaţia privind drepturile de vot. Mai mult de 73% din cei chestionaţi au declarat că ar renunţa la băuturi alcoolice în următorii cinci ani, iar peste 50% nu ar urmări un film timp de trei ani. Mai mult de 88% dintre muncitori ar alege să nu mai vizioneze niciodată Game of Thrones pentru a câştiga mărirea salarială.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările