O ţară din Europa interzice importul şi comercializarea maşinilor Skoda. Care este motivul

O ţară din Europa interzice importul şi comercializarea maşinilor Skoda. Care este motivul

Foto: Arhivă Adevărul

Autorităţiile din Belarus au interzis importul şi comercializarea autoturismelor marca Skoda pe teritoriul ţării, iar noua reglementare a intrat deja în vigoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Promotor, decizia vine după ce Skoda şi alte companii au refuzat să sponsorizeze Campionatul Mondial de Hochei din Belarus, dacă această competiţie se va desfăşura pe teritoriul republicii. Decizia cehilor a fost luată în contextul încălcării continue a drepturilor omului în Belarus.
 
Interdicţia de comercializare se aplică asupra întregii game Skoda, indiferent de tipul de propulsie, caroserie şi de ţara de producţie. Nu se vor mai importa maşini noi şi nici maşinile din stoc nu vor mai fi vândute.
 
La rândul său, importatorul oficial Skoda a anunţat că nu mai vinde modelele constructorului ceh.
 
Conform sursei citate, administraţia de la Minsk a alcătuit o aşa-numită „listă neagră” a producătorilor care urmează să fie interzise în Republica Belarus. Din industria auto, Skoda şi Liqui Moly sunt pe listă.
 
Executivul îşi justifică decizia susţinând că este una pentru protecţia intereselor naţionale, „luând în considerare acţiunile neprietenoase faţă de populaţia din Belarus”. 
 
Decizia a fost adoptată în baza decretului nr. 128 din 30 martie 2021 privind “Aplicarea Măsurilor Speciale”. Noua reglementare se aplică la 10 zile de la publicarea documentului oficial, adică începând de miercuri, 5 mai.
 
Cei care încalcă interdicţia şi importă bunurile produse de companiile aflate pe lista neagră vor fi sancţionaţi conform legii.
 
Lista va fi valabilă pentru o perioadă de şase luni. În această perioadă, Skoda nu poate oferi acolo nici servicii de reparaţii sau mentenanţă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările