O nouă investiţie pierdută de România: Mercedes va investi 500 de milioane de euro într-o nouă fabrică de motoare în Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul industrial german Daimler, proprietarul constructorului auto Mercedes, va investi aproximativ 500 de milioane de euro în construcţia unei noi fabrici de motoare în Polonia, pentru extinderea activităţilor de producţie în afara Germaniei, scrie Reuters. Anterior, România fusese pe lista scurtă a constructorului german pentru realizarea unei noi uzine.

Noua fabrică, care va fi construită în Jawor, la circa 700 de kilometri de Wroclaw, va fi prima unitate de producţie a Mercedes-Benz în Polonia.

Noua unitate va produce motoare pe benzină şi diesel pentru automobilele Mercedes-Benz şi va crea câteva sute de locuri de muncă.

O altă fabrică, de cutii de viteze, a fost inaugurată la începutul lunii aprilie la Sebeş, construcţia acesteia începând în anul 2014. Aceasta produce cutii automate în nouă trepte, în vreme ce o altă fabrică din Sebeş produce cutii de viteze în cinci trepte. Daimler mai deţine în linii de producţie şi la Cugir, unde se produc din anul 2001 roţi dinţate, axe şi componente prelucrate pentru motoare.

În prezent, Daimler are în fabricile de la Sebeş şi Cugir 1.800 de angajaţi, urmând ca până la sfîrşitul anului 2016 numărul acestora să ajungă la 2.300.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite