O nouă criptomonedă a crescut cu peste 285.000% după o glumă a McDonald`s către Elon Musk

O nouă criptomonedă a crescut cu peste 285.000% după o glumă a McDonald`s către Elon Musk

Foto: Arhivă Adevărul

Răspunsul McDonald`s la o postare pe Twitter a lui Elon Musk pentru ca lanţul de restaurante să accepte Dogecoin ca mijloc de plată a determinat o nouă criptomonedă numită Grimacecoin să crească cu peste 285.000%, transmite Business Insider.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, Elon Musk a lansat o provocare către McDonald`s, marţi, şi a promis că va mânca un meniu „Happy Meal” în direct la TV dacă lanţul de restaurante implementează criptomoneda Dogecoin ca mijloc de plată.
 
„Doar dacă Tesla acceptă grimacecoin”, a răspuns lanţul de restaurante, printr-o postare pe Twitter care include o versiune crypto a mascotei McDonald`s cunoscută drept „Grimace”.
 
Potrivit CoinDesk, un nou grimacecoin a crescut cu până la 285.641% în orele de după tweet. Aproximativ alte 10 versiuni de grimacecoin au început să se tranzacţioneze numai în reţeaua Binance Smart Chain, a constatat CoinDesk.
 
Concret, una dintre ele a început să se tranzacţioneze la 0,0007 dolari şi a ajuns la un preţ maxim de 2 dolari, înainte de a scădea spre 0,60 dolari în următoarele ore. Capitalizarea maximă pe care a atins-o moneda a fost de 2 milioane de dolari.
 
McDonald`s a transmis pentru revista Fortune că nu are legătură cu niciuna dintre criptomonedele grimacecoin apărute.
 
   
Musk este un susţinător de lungă durată al dogecoin. Potrivit Business Insider, la începutul acestei luni, Tesla a început să accepte dogecoin pentru o parte din produsele sale.
 
Grimace este un personaj violet, rotund, prezentat în unele campanii de marketing ale McDonald's.
 
McDonald's a intrat în „conversaţia crypto” la începutul acestei săptămâni, când activele digitale precum bitcoin au scăzut. Pasionaţii de criptomonede au glumit pe Twitter că preţul volatil al Bitcoin începe să arate ca arcadele de aur de la McDonald's, în timp ce alţii au spus că ar trebui să aplice pentru locuri de muncă pentru a întoarce burgeri dacă tranzacţionarea cripto nu funcţionează.
 
Preşedintele El Salvador, Nayib Bukele, a postat pe Twitter o fotografie cu el purtând o pălărie McDonald's şi o etichetă cu numele. Apoi Musk s-a alăturat şi el cu tweetul Happy Meal.
 
Până în acest an, bitcoin a scăzut cu aproximativ 24% şi se tranzacţionează sub 40.000 de dolari, o scădere puternică de la vârful de 69.000 de dolari din noiembrie anul trecut. Criza se produce pe măsură ce piaţa a căzut într-o rutină pe fondul tensiunilor Rusia-Ucraina.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările