O companie sud-coreeană vrea să producă 100.000 baterii pe an pentru noile maşini electrice

O companie sud-coreeană vrea să producă 100.000 baterii pe an pentru noile maşini electrice

LG Chem a anunţat joi că va construi o fabrică în Polonia, în oraşul Wroclaw, unde vor fi angajate 2.500 de persoane.Wroclaw se află la doar 190 de kilometri de graniţa cu Germania, unde Volkswagen intenţionează să investească în vehicule cu emisii zero mai mult de 20 de miliarde de euro până în 2030 şi să facă trei milioane de euro pe an până în 2025.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul polonez al Dezvoltării şi reprezentanţi ai LG Chem au declarat joi că până la sfârşitul anului viitor, compania sud-coreeană va construi în Polonia, în  localitatea Wroclaw, o uzină care va produce circa 100.000 baterii pe an pentru companiile care vor să construiască maşini electrice. Potrivit oficialilor, citaţi de Reuters, în fabrică – care va fi cea mai mare din Europa – vor lucra circa 2.500 salariaţi.
 
Fabrica va produce baterii pentru autoturismele electrice produse de companiile de top, care investesc miliarde de dolari în maşini electrice pentru a ajunge din urmă cu Tesla, au spus oficialii LG Chem.
 
Uniunea Europeană, care promovează trecerea de la motoare pe benzină şi diesel, depune eforturi pentru a dezvolta producţia de baterii în bloc pentru a concura cu producătorii asiatici şi americani.
 
Wroclaw se află la doar 190 de kilometri de graniţa cu Germania, unde Volkswagen intenţionează să investească în vehicule cu emisii zero mai mult de 20 de miliarde de euro până în 2030 şi să facă trei milioane de euro pe an până în 2025.
 
LG Chem nu a spus cât de mult va cheltui pe noua sa uzină de baterii, dar a investit recent 1,4 miliarde de zloţi în LG Chem Wroclaw Energy, care va gestiona fabrica şi i-ar acorda garanţii de credit în valoare de 2,8 miliarde zloturi (777 milioane de dolari), scrie Reuters.
 
citeste totul despre: