Nestle a scos la vânzare primele produse din cel mai nou tip de ciocolată, de culoare roz

Nestle a scos la vânzare primele produse din cel mai nou tip de ciocolată, de culoare roz

Ciocolata roz Ruby este cel mai nou tip de ciocolată creat, iar Nestle a început deja să vândă produse din acest sortiment, scrie Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

În septembrie anul trecut, compania Barry Callebaut din Zurich, unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume, cu sediul în Elveţia, a anunţat că a creat un nou tip de ciocolată, pe lângă cele trei consacrate –  cu lapte, neagră şi albă. Noua ciocolată este roz, are gust de fructe de pădure şi poartă denumirea „Ruby“, fiind făcută din boabe de cacao de culoarea rubinului, roşu-închis.

Acum, Nestle dă startul vânzărilor de produse create cu acest nou sortiment. Compania va îndulci Ziua Îndrăgostiţilor din Japonia cu KitKats de ciocolată roz Ruby.

Nestle a încheiat o înţelegere cu compania Barry Callebaut, dezvoltatorul acestui tip de ciocolată, prin care a obţinut drepturi exclusive timp de şase luni asupra produsului. Bomboanele de ciocolată rubinie vor fi vândute în buticurile KitKat din Japonia şi Coreea de Sud, precum şi online.

Este pentru prima dată când ciocolata rubinie este scoasă la vânzare, de când Barry Callebaut a anunţat inovaţia, în septembrie.

„Japonia este piaţa care a făcut KitKat atât de cunoscut”, a declarat Sandra Martinez, directorul general al produselor de cofetărie Nestle, într-un interviu. „Aceasta face din Japonia piaţa ideală pentru a lansa produsul”, a spus ea.

Ce este diferit la ciocolata Ruby

Ciocolata roz este primul sortiment nou creat în cei 80 de ani scurşi de când s-a inventat ciocolata albă, care a fost creată în anii '30 de compania Nestle.

Cei care au gustat-o spun că este cremoasă şi extrem de răcoritoare. Producătorii susţin că aroma şi culoarea sunt complet naturale, pentru că secretul constă în boabele de cacao speciale, care se găsesc în ţări precum Ecuador, Brazilia şi Coasta de Fildeş din Africa de Vest.

Boabele de cacao de culoarea rubinului nu sunt uşor de ales, iar compania producătoare a dezvoltat un proces unic de selecţie a boabelor specifice care să pigmenteze suficient ciocolata. Datorită acestui lucru, ciocolata Ruby nu va putea fi reprodusă în mod natural de alte companii.

„Cel de-al patrulea tip de ciocolată oferă o experienţă gustativă cu totul nouă, care nu e nici amară, nu are nici gust de lapte, nici de miere, ci este dată de o combinaţie de fructe de pădure, fără a adăuga însă aceste fructe, arome sau coloranţi“, explică reprezentanţii companiei.

 

citeste totul despre: