Miliardarul Carlos Slim a devenit principalul acţionar individual al cotidianului „The New York Times”

Miliardarul Carlos Slim a devenit principalul acţionar individual al cotidianului „The New York Times”

Carlos Slim FOTO Forbes

Miliardarul mexican Carlos Slim a devenit de curând principalul acţionar individual al grupului New York Times, după ce a reuşit să-şi majoreze participaţia de la 8% la circa 17%, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Al doilea cel mai bogat om din lume, Carlos Slim este cunoscut ca fiind un important magnat în domeniul telecomunicaţiilor. De curând, acesta a cumpărat aproape 16 milioane de acţiuni ordinare ale grupului New York Times, la un preţ unitar de 6,357 de dolari. 
 
Astfel, compania sa, Slim Helu, deţine acum un total de 27,8 milioane de acţiuni din grupul de presă, ceea ce reprezintă o participaţie de circa 17 la sută, se arată într-un comunicat al holdingului New York Times.
 
În urma acestei tranzacţii, miliardarul Carlos Slim devine şi principalul acţionar majoritar al grupului New York Times, care este controlat în prezent de către familia americană Sulzberger.
 
Reprezentanţii companiei au precizat de asemenea că tranzacţia va aduce grupului 101 de milioane de dolari, sumă care va fi reinvestită integral în răscumpărarea de acţiuni. 
 
Averea omului de afaceri Carlos Slim a fost estimată de revista Forbes la circa 73 de miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările