Milenialii din SUA trăiesc de la un salariu la altul. Cu ce provocări economice s-au confruntat de-a lungul anilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Circa 70% dintre mileniali din SUA, adică persoanele născute începând cu anul 1980 şi până la mijlocul anilor ’90, trăiesc de pe o zi pe alta, potrivit unui nou sondaj desfăşurat în Statele Unite ale Americii, informează Business Insider.

Studiul a folosit metoda chestionarului pentru a aduna o cantitate cât mai mare de date, iar eşantionul acestuia a fost de peste 28.000 de americani. În medie, 54% dintre americani au spus că trăiesc „de la un salariu la altul”, iar milenialii, sau generaţia Y, sunt cei mai afectaţi.

La polul opus sunt baby boomers, persoanele născute între anii 1945 şi 1965. Dintre aceştia, „doar” 40% îşi duc traiul în aşteptarea următorului salariu, sau pensie, în acest caz.

Studiul reflectă situaţia economică din Statele Unite şi, în acelaşi timp, arată nivelul de educaţie financiară a generaţiilor. Se pare că niciodată nu este suficient, iar cei care cheltuie mai mult decât câştigă sunt nevoiţi să trăiască de pe o zi pe alta. Aproximativ 60% dintre milenialii care câştigă peste 100.000 de dolari pe an, adică cel puţin 8.000 de dolari pe lună, au această soartă.

„Milenialii - în special cei mai în vârstă - se află în stadii importante ale vieţii lor", se arată în raport. „Este posibil să înceapă familii sau să facă primele achiziţii majore, cum ar fi case şi vehicule noi, dar pot fi, de asemenea, mai puţin avansaţi în carieră decât omologii lor mai în vârstă."

Ptrivit studiului, nu ajută nici faptul că milenalii s-au confruntat cu o provocare economică după alta. De exemplu,  când cei mai în vârstă dintre ei au absolvit, piaţa muncii se confrunta cu dezastrele crizei financiare din 2008. Mulţi dintre ei  încă se confruntă cu efectele persistente ale Marii recesiuni, luptându-se să –şi construiască un viitor în timp ce încearcă să-şi permită costuri crescânde pentru lucruri precum locuinţe şi asistenţă medicală şi umplând cea mai mare parte a datoriei de împrumut studenţesc din America.

În prezent, pandemia a aruncat încă un hop în planurile lor, oferindu-le cea de-a doua recesiune şi cea de-a doua criză a locuinţelor înainte de vârsta de 40 de ani. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite