Microsoft vrea să facă a doua cea mai mare achiziţie din istoria sa: 16 miliarde de dolari pentru compania Nuance Communications

Microsoft vrea să facă a doua cea mai mare achiziţie din istoria sa: 16 miliarde de dolari pentru compania Nuance Communications

Foto Unsplash.com

Microsoft vrea să cumpere cu 16 miliarde de dolari compania Nuance Communications, care a pus bazele tehnologiei prin care a fost dezvoltat asistentul vocal Siri al Apple. Informaţia a fost prezentată de Bloomberg, dar cele două companii nu au confirmat. În anul 2016, Microsoft a cumpărat LinkedIn cu 27 miliarde de dolari, fiind cea mai mare achiziţie a firmei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sursele spun că un anunţ va fi făcut zilele acestea. Preţul oferit de Microsoft este cu 23% mai mare decât preţul acţiunilor Nuance de vineri. Tranzacţia va fi anunţată zilele viitoare, însă există o posibilitate ca înţelegerea să pice.

Nuance activează în domenii precum „artificial intelligence" şi „speech recognition technology" şi are o valoare de piaţă de 13 miliarde dolari. Compania a avut venituri de aproape 1,5 miliarde dolari în anul fiscal precedent şi venituri nete de 91 milioane dolari. Cu un an înainte avusese pierderi de 217 milioane dolari, conform Hotnews.
 
Microsoft şi Nuance colaborează din 2019 în mai multe domenii, precum telemedicina. Microsoft are o valoare pe piaţă de peste 1.900 de dolari şi doreşte să facă achziţii cât mai mari.
 
Nuance are sediul în Burlington, Massachusetts şi a fost unul dintre pionierii care au dezvoltat soft-uri de inteligenţă artificială pentru recunoaştere vocală, iar tehnologia sa a fost folosită pentru a construi răspunsurile pe care le dădea asistentul vocal Siri al Apple.

Sistemele de recunoaştere vocală ale Nuance sunt folosite în mai multe industrii, dar compania şi-a văzut veniturile scăzând în ultimii ani şi încearcă să se orienteze doar în câteva domenii unde perspectivele sunt mai promiţătoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările