Landurile Hesse şi Baden Wuerttemberg ar putea cere Volkswagen despăgubiri în scandalul emisiilor

Landurile Hesse şi Baden Wuerttemberg ar putea cere Volkswagen despăgubiri în scandalul emisiilor

Grupul VW este ţinta unor procese în Statele Unite, Coreea de Sud şi alte ţări, unde ar putea suporta costuri de ordinul miliardelor de dolari FOTO Guliver / Getty Images

Landurile germane Hesse şi Baden Wuerttemberg ar putea cere Volkswagen despăgubiri în scandalul emisiilor, după ce şi Bavaria a anunţat că vrea să facă acest lucru, din cauza pierderilor provocate de scăderea puternică a cotaţiilor acţiunilor grupului, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunile VW, cel mai mare producător auto din Europa, au scăzut puternic ca efect al anunţului grupului, în septembrie 2015, că a manipulat testele de poluare a 11 milioane de automobile diesel la nivel mondial, prin dotarea acestora cu softuri ilegale care au redus nivelul emisiilor.
 
Baden-Wuerttemberg, unde îşi au sediile centrale grupul Daimler şi marca de automobile sport Porsche a Volkswagen, analizează intentarea unei acţiuni în justiţie împotriva VW, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe al landului.
 
Acesta a precizat că la momentul izbucnirii scandalului landul Baden-Wuerttemberg deţinea circa 65.000 de acţiuni preferenţiale ale VW.
 
Landul Hesse analizează o acţiune legală împotriva Volkswagen, în timp ce statele Schleswig-Holstein, Renania de Nord-Westfalia şi Renania Palatin, precum şi oraşul stat Berlin nu i-au în considerare acest lucru.
 
Ministerul german de Finanţe a anunţat la rândul său că nu are în vedere o acţiune în justiţie împotriva Volkswagen, la nivel federal.
 
Grupul VW este ţinta unor procese în Statele Unite, Coreea de Sud şi alte ţări, unde ar putea suporta costuri de ordinul miliardelor de dolari, legate de manipularea testelor de poluare, cel mai mare scandal din istoria companiei.
 
Fondul de pensii al funcţionarilor publici din Bavaria a pierdut până la 700.000 de euro în urma scăderii acţiunilor Volkswagen, a anunţat marţi landul, care intenţionează să intenteze procesul în septembrie la un tribunal regional din Braunschweig, în apropierea sediului central al VW din Wolfsburg, din statul Saxonia Inferioară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările