JPMorgan Chase, una dintre cele mai mari bănci din lume, atacată de hackeri

JPMorgan Chase, una dintre cele mai mari bănci din lume, atacată de hackeri

Un reprezentant al grupului bancar a confirmat pentru postul american de televiziune CNBC că JPMorgan Chase este ţinta unui atac DOS al hackerilor. La sfârşitul anului trecut, mai mulţi giganţi bancari de pe Wall Street, printre care Citigroup, HSBC şi Capital One, au fost atacaţi în acelaşi fel.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai mare grup bancar american după activele deţinute este încă o dată ţinta unui atac cibernetic. 

Purtătorul de cuvânt al JPMorgan Chase a refuzat să specifice motivul pentru care divizia de online banking a grupului nu funcţionează, însă jurnaliştii postului american de televiziune CNBC au scris în urmă cu câteva minute pe Twitter că un reprezentant al băncii a confirmat faptul că este vorba despre un atac DOS - „denial-of-service”.

Problemele întâmpinate de JPMorgan Chase vin după ce, marţi, grupul al-Qassam Cyber Fighters, care a revendicat o serie de atacuri asupra unora dintre cele mai mari bănci din lume, a anunţat că are în vizor grupurile JPMorgan Chase, Bank of America, Citibank, PNC Financial, Fifth Third Bancorp, Union Bank şi Capital One.

Vom reveni cu amănunte. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: