Jeff Bezos redevine cel mai bogat om din lume. Suma uriaşă pierdută de Elon Musk care i-a „furat“ prima poziţie în top

Jeff Bezos redevine cel mai bogat om din lume. Suma uriaşă pierdută de Elon Musk care i-a „furat“ prima poziţie în top

FOTO EPA-EFE

Jeff Bezos, fondatorul Amazon a redevenit cel mai bogat om din lume, după ce supremaţia lui Elon Musk s-a încheiat brusc din cauza fluctuaţiilor bursiere de marţi, informează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elon Musk a deţinut titlul timp de aproape şase săptămâni, dar a pierdut aproape 4,5 miliarde de dolari marţi, după ce acţiunile Tesla au scăzut cu 2,4%, suficient cât CEO-ul Tesla să fie detronat de Bezos, transmite Digi24.
 
Potrivit sursei citate, averea lui Bezos a scăzut de asemenea din cauza fluctuaţiilor bursiere, însă pierderea lui nu a fost atât de mare, cifrându-se la 372 de milioane de dolari. Astfel, fondatorul Amazon a revenit pe poziţia pe care a deţinut-o în ultimii trei ani.
 
Conform Bloomberg Billionaires Index, Jeff Bezos are o avere de 191 de miliarde de dolari, în timp ce averea lui Musk este estimată la 190 de miliarde de dolari.
 
CEO-ul Tesla a urcat pe prima poziţie în clasamentul bogaţilor în luna ianuarie, când acţiunile producătorului auto erau în plină creştere. Acţiunile Tesla au crescut cu 743% în 2020, iar cele 170 de milioane de titluri pe care Musk le deţine valorează cu 106 miliarde de dolari mai mult decât la începutul anului trecut.
 
Jeff Bezos a avut şi el un an profitabil: valoarea participaţiei lui din Amazon a crescut cu 75 de miliarde de dolari în 2020, la 173,3 miliarde de dolari, datorită creşterii vânzărilor în timpul pandemiei de COVID-19. La începutul lunii februarie, Bezos a anunţat că va renunţa la poziţia de CEO.
 
Bill Gates a rămăs al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 137 de miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările