Investitorii în criptomonede, pregătiţi. Rivalul Bitcoin ar putea ajunge la 10.000 de dolari până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ethereum, a doua cea mai bine cotată criptomonedă din piaţă ar putea ajunge, până la finele anului, la o valoare de 10.000 de dolari, estimează analişti, după ce, în cursul zilei de luni, a depăşit recordul de 3.000 de dolari.

Potrivit Ziare.com, aceste discuţii vin de acum doi ani, însă au fost temperate de criza sanitară şi de faptul că, anul trecut, Ethereum ajunsese să se tranzacţioneze şi la sub 100 de dolari.

Acum, Ethereum a devenit mai performantă ca ritm de creştere şi decât Bitcoin, iar marii investitori pariază că tehnologia din spatele acestei monede virtuale va deveni viitorul sistemului financiar descentralizat.

Succesul pe care l-a înregistrat până acum Ethereum se datorează şi îmbunătăţirilor aduse blockchain-ului, care se îndreaptă tot mai mult către piaţa financiară descentralizată. Aceasta se referă la tranzacţiile în afara sistemului tradiţional bancar pentru care Ethereum reprezintă o platformă extrem de importantă.

Cu cât discuţiile legate de piaţa descetralizată prind un mai mare contur, cu atat preţul Ethereum creşte, mai ales că investitorii prind încredere în criptomonede şi văd Ethereum ca pe o monedă virtuală foarte sigură, chiar şi de pe locul 2.

Ethereum ar putea ajunge la 10.000 de dolari

În ultima lună, a doua criptomonedă din piaţă, după capitalizare, a crescut cu 40%, în timp ce Bitcoin nu a înregistrat decât o majorare de 5%. Mai mult, analiştii deja văd o trecere de la Bitcoin către Ethereum şi către alte segmente precum piaţa descentralizată sau Webb 3.0 Apps.

Cu toate acestea, aceiaşi analişti care pariază că Ethereum va ajunge la 10.000 de dolari sunt destul de încrezatori că Bitcoin va ajunge la o valoare de 100.000 de dolari, iar asta ar putea urma piaţa criptomonedelor la o valoare de 5 trilioane de dolari, în condiţiile în care acum de abia a trecut de 2 trilioane.

Cea mai mare monedă digitală acum reprezintă numai 46% din valoarea totală a pieţei de crypto, care totalizează 2,3 trilioane de dolari, în scădere faţă de aproximativ 70%, cât reprezenta bitcoin la începutul anului.

Ether, a doua cea mai bine cotată monedă, a urcat 15% cotă de piaţă, în timp ce un grup de alte criptomonede şi-au dublat valoarea şi au atins 36%.

Bitcoin rămâne cea mai mare criptomonedă, dar avântul pe care l-au luat alte tokene a început să atragă interesul tot mai multor investitori.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite