Interesul pentru strat-up-uri indică o tendinţă pozitivă a economiei globale

Interesul pentru strat-up-uri indică o tendinţă pozitivă a economiei globale

Ideile de afaceri pot aduce miliarde de dolari investitorilor care îşi asumă riscurile de început

Investiţiile de risc, în start-up-uri şi firme aflate la început de drum a crescut dramatic, semn al optimismului investitorilor dispuşi să-şi asume riscuri crescute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un investitor de risc este un om de afaceri care asigură capitalul unor afaceri aflate în stadiul de poiect sau finanţează mici întreprinderi care doresc să se extindă dar nu au acces pe pieţele financiare.

Capitalul investit fără nicio garanţie este pierdut aproape integral dacă aafcerea eşuează, însă de regulă investitorii sunt în general suficient de bogaţi pentru a-şi asuma riscul de a susţine mici firme fără istoric, dar cu idei bune şi echipă excelentă de management. Practic se mizează pe capacitatea unei echipe de a conduce o afacere.

Profiturile obţinute de la o afacere care reuşeşte este pe măsura riscului asumat şi acoperă toate sumele pierdute în cazul eşecurilor. Afacerea Uber este doar unul dintre miile de exemple de asemenea oportunităţi.

Pentru investitorii obişnuiţi, domeniile în care se aruncă fondurile de risc reprezintă un indiciu pentru direcţia în care se mişcă economia. Astfel, sectorul care primeşte cele mai multe finanţări private poate conţine companiile ale căror acţiuni vor aduce profituri mari în viitor.

Printre domeniile atractive pentru angel investors se numără software-ul pentru comerţul electronic (6,1 miliarde USD) şi magazine virtuale (9,8 miliarde de dolari). Sănătatea este un domeniu de urmărit cu investiţii de aproape 2 miliarde de dolari şi 175 de tranzacţii, la egalitate cu sgmentele de plăţi electronice.

Printre investitorii de risc, deveniţi celebri, se numără Jim Bryer, unul dintre primii finnaţatori ai Facebook, Peter Fenton, investitor la Twitter, Peter Theil, cofondator al PayPal şi primul investitor al Facebook, Jeremy Levine, cel mai mare investtitor în Pinterest şi Chris Sacca, unul dintre primii care a mizat pe Twitter şi acum foarte cunoscuta Uber.

Afacerile fondurilor cu capital de risc s-au dezvoltat foarte bine anul trecut, volumul totaltranzacţiilor trecând de 50 de miliarde de dolari. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările