Grecii cheamă pensionarii străini să se mute la ei: „Le oferim stimulente financiare“

Grecii cheamă pensionarii străini să se mute la ei: „Le oferim stimulente financiare“

FOTO Ştefan Both

Autorităţile elene vor lansa o invitaţie oficială pensionarilor străini de a se muta în Grecia, fiind dispuse chiar şi să le acorde stimulente financiare, daca îşi vor muta şi domiciliul fiscal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grecii urmează să facă o invitaţie deschisă pensionarilor străini de a-şi reloca domiciliul fiscal în Grecia, cu un proiect de lege în acest sens, care urmează să fie pus la consultare astăzi sau luni, a declarat ministrul Finanţelor, Christos Staikouras, scrie ekathimerini.com.
 
De asemenea, el a reafirmat că economia nu va scădea mai mult de 8% în acest an.
 
Într-un interviu la Skai Radio Staikouras a dezvăluit că proiectul de lege este pregătit pentru consultare publică, oferind stimulente fiscale pensionarilor din străinătate care se înţeleg că includ o cotă de impozitare forfetară de 7%.
 
El a adăugat că este dornic să audă ce vor spune cetăţenii şi diferitele entităţi în timpul consultării, parând gata să introducă modificări la proiectul de lege, dacă este necesar.
 
Ministerul nu şi-a schimbat prognoza pentru o contracţie economică de până la 8% în acest an, a declarat Staikouras: „Acestea au fost estimările noastre originale, la sfârşitul lunii aprilie, fără ca acest lucru să poată fi modificat în funcţie de cum evoluează turismul în timpul verii. ," a explicat el.
 
Această estimare se compară cu proiecţia Comisiei Europene pentru o contracţie de 9,7%.
 
Ministrul a anunţat că peste 1 miliard de euro în împrumuturi de stat vor fi decontate începând de săptămâna viitoare către aproximativ 100.000 de companii eligibile.
 
„Important este că aceşti bani vin direct de la stat, fără implicarea băncilor”, a spus Staikouras. El a adăugat că există zeci de mii de companii solicitante pentru programul de împrumuturi cu condiţii favorabile, dar nu s-au calificat pentru că nu au pierdut.
 
El a menţionat o a treia fază a programului, întrucât intenţia guvernului este de a oferi sprijin tuturor celor care nu au fost acoperite de pachetele anterioare.
 
Aceasta, a explicat el, este posibilă datorită lichidităţii suplimentare pe care Grecia şi-a asigurat-o încă din aprilie, prin emisiuni de obligaţiuni şi licitaţii de bonuri de trezorerie care au adus 7 miliarde de euro statului.
 
Staikouras a adăugat că peste 200.000 de profesionişti independenţi îşi vor primi sprijinul de stat până astăzi, variind între 300 şi 800 de euro fiecare, pentru luna mai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: