Bundesbank: Grecia va avea nevoie de un nou program de salvare la începutul lui 2014. Germania se opune tăierii datoriilor

Bundesbank: Grecia va avea nevoie de un nou program de salvare la începutul lui 2014. Germania se opune tăierii datoriilor

Criza ajunge din nou la Atena, după ce Greciei i-au fost şterse 200 de miliarde de euro din datoria publică

Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, anticipează că Grecia va avea nevoie de un nou program de salvare cel mai târziu la începutul anului viitor, potrivit unui document intern al instituţiei citat de publicaţia Der Spiegel, relatează portalul Capital.gr.

Ştiri pe aceeaşi temă

În document se arată că liderii europeni trebuie să stabilească un nou program de finanţare cel mai târziu la începutul anului viitor. Reprezentanţii Bundesbank au refuzat să comenteze.
 
Potrivit articolului, Bundesbank are o poziţie critică faţă de ultima tranşă de finanţare acordată Greciei şi evaluarea făcută de troica creditorilor internaţionali.
FMI a aprobat la sfârşitul lunii iulie cea mai recentă tranşă, de 1,7 miliarde de euro, din programul de salvare destinat Greciei.
 
Cu toate acestea, instituţia a avertizat la 1august că Grecia se va confrunta cu un deficit de finanţare de 11 miliarde de euro până la sfârşitul lui 2015, care ar putea fi chiar mai mare dacă creşterea economică va fi sub estimări.
 
Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat la 31 iulie că nici cancelarul Angela Merkel şi nici ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, nu anticipează o nouă restructurare a datoriei Greciei, reafirmând opoziţia faţă de o astfel de măsură, pe care mulţi economişti o consideră inevitabilă.
 
Grecia a beneficiat de două programe de salvare din partea Uniunii Europene şi FMI de la declanşarea crizei datoriilor la sfârşitul lui 2009, iar în 2012 a obţinut reducerea datoriei publice cu 200 de miliarde de euro, prin restructurarea obligaţiilor sale financiare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările