Giganţii din tehnologie au pierdut peste 1 trilion de dolari în ultimele trei zile de tranzacţionare

Giganţii din tehnologie au pierdut peste 1 trilion de dolari în ultimele trei zile de tranzacţionare

Cele mai mari companii de tehnologie din lume au pierdut peste 1 trilion de dolari în doar trei sesiuni de tranzacţionare, după ce FED (Rezerva Federală) a majorat rata dobânzii de referinţă, dar tehnologia a suferit mai multă durere decât alte sectoare ale economiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Investitorii sunt acum mai puţin interesaţi de ceea ce a determinat afacerile pe o piaţă puternică în ultimii ani, inclusiv în timpul pandemiei, şi acum împing mai mulţi bani către buzunarele mai sigure ale pieţei, inclusiv produse de bază precum Campbell Soup, General Mills şi J.M. Smucker, scrie CNBC
 
Apple, cea mai valoroasă companie publică din lume, a pierdut 220 de miliarde de dolari de la încheierea tranzacţionării miercuri, în ziua în care preşedintele Fed, Jerome Powell, a declarat că inflaţia este prea mare şi că nu există planuri pentru o majorare a ratei mai mult de jumătate din un punct procentual.
 
Pieţele au crescut mai întâi la comentariile lui Powell, dar optimismul s-a răspândit în zilele următoare, preţul acţiunilor scăzând joi, vineri şi luni.
 
Indicele bursier S&P 500 din SUA a scăzut luni sub pragul de 4.000, după ce a scăzut cu 7% de la închiderea de miercuri, în timp ce ETF-ul Invesco Nasdaq 100 a scăzut cu aproape 10% în aceeaşi perioadă.
 
Iată celelalte pierderi mari din ultimele trei zile de tranzacţionare:
 
  • Microsoft a pierdut aproximativ 189 de miliarde de dolari în valoare.
  • Reducerea Tesla se înregistrează la 199 de miliarde de dolari, la câteva luni după ce evaluarea sa a scăzut sub 1 trilion de dolari.
  • Capitalizarea bursieră a Amazon a scăzut cu 173 de miliarde de dolari.
  • Alphabet, compania umbrelă a Google, valorează cu 123 de miliarde de dolari mai puţin decât săptămâna trecută.
  • Pierderea producătorului de plăci grafice Nvidia se ridică la 85 de miliarde de dolari.
  • Meta Platforms a pierdut 70 de miliarde de dolari în valoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările