Giganţii bancari Citigroup, JP Morgan, HSBC, RBS şi UBS, amendaţi cu 3,3 miliarde de dolari pentru manipularea pieţei valutare

Giganţii bancari Citigroup, JP Morgan, HSBC, RBS şi UBS, amendaţi cu 3,3 miliarde de dolari pentru manipularea pieţei valutare

Traderii acestor bănci au schimbat informaţii între ei şi poziţiile adoptate, astfel încât să manipuleze piaţa valutară FOTO Shutterstock

Un număr de cinci mari grupuri financiare au fost amendate cu o sumă totală de 3,3 miliarde de dolari pentru manipularea pieţei valutare, ca parte a unui acord de închidere a unei investigaţii, potrivit „Wall Street Journal“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acestea sunt HSBC şi Royal Bank of Scotland din Marea Britanie, UBS din Elveţia şi Citigroup şi J.P. Morgan & Chase din SUA.

Băncile vor plăti 1,4 miliarde de dolari către autorităţile americane şi 1,1 miliarde de lire sterline (1,75 miliarde de dolari) către Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie.
 
De asemenea, UBS a fost amendată separat şi de autorităţile de reglementare din Elveţia cu 134 milioane de franci elveţieni (139 milioane de dolari).
 
Autorităţile analizează de mai bine de un şi jumătate acuzaţii potrivit cărora mai multe bănci nu au supravegheat corespunzător activitatea traderilor săi şi nu au condus suficient de multe controale interne, în aceste condiţii mai mulţi angajaţi făcând schimb de informaţii referitoare la poziţiile adoptate pe piaţă şi la ordinele clienţilor, pentru a manipula piaţa valutară.

Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: