Giganţii Apple, Samsung, Sony, Microsoft, Dell, HP şi Daimler, acuzaţi că se folosesc de exploatarea copiilor pentru a face profit

Giganţii Apple, Samsung, Sony, Microsoft, Dell, HP şi Daimler, acuzaţi că se folosesc de exploatarea copiilor pentru a face profit

Samsung este cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, dar Apple face cele mai mari profituri

Aveţi iPhone, iPad, smartphone-uri Sony sau Samgung? Ori poate tablete Surface şi telefoane Nokia? Ei bine, tocmai ce aţi ajutat la exploatarea copiilor în minele de cobalt din Africa.

Giganţii IT Apple, Samsung, Sony, HP, Dell, dar şi grupul telecom Vodafone şi constructorul auto Daimler sunt acuzaţi de către Amnesty International că se folosesc de exploatarea copiilor pentru a procura minerale rare necesare producerii gadgeturilor lor, scrie CNET.
 
Mai exact, copiii sunt folosiţi la extragerea cobaltului, o componentă vitală pentru realizarea bateriilor de litiu-ion, care se găsesc în interiorul smartphone-urilor sau tabletelor.
 

Huawei, ZTE, Microsoft

 
Pe lângă acestea, mai sunt acuzate şi grupurile chineze ZTE şi Huawei, Microsoft – producător al tabletelor Surface şi al telefoanelor Nokia, dar şi LG Chem – o subsidiară a grupului sud-coreean LG, care produce baterii.
 
„Milioane de oameni se bucură d ebeneficiile tehnologiei, dar rareori se întreabă cum sunt realizate“, a declarat, într-un comunicat, Mark Dummett, analist pe afaceri şi drepturile oamenilor la Amnesty. „Este timpul ca marile mărci să îşi asume responsabilitatea pentru extracţia materialelor care ajung în produsele lor profitabile“, a mai spus el.
 
Apple, Samsung şi Sony au anunţat că au zero toleranţă pentru exploatarea copiilor şi realizează inspecţii riguroase la furnizorii acestora.
 
Problema constă în faptul că în lumea tehnologiie competiţia este atât de acerbă, încât producătorii de electronice se bazează pe componente şi materiale care provin din fiecare colţ al planetei.
 
Numai că raportul Amnesty International arată că eforturile lor de a elimina exploatarea copiilor nu au mers destul de departe.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările