Germania dă startul unei noi etape în revoluţia energetică. Va construi o fabrică ce va rivaliza cu Tesla

Germania dă startul unei noi etape în revoluţia energetică.
Va construi o fabrică ce va rivaliza cu Tesla

Gigafactory, fabrica de baterii momentan în construcţie a Tesla FOTO Tesla

Executivii germani se pregătesc să anunţe că vor fi gazda unei fabrici de baterii litiu-ion, al cărei principal scop va fi să rivalizeze cu Gigafactory, cea mai mare fabrică de baterii de acest tip din lume, la momentul actual, deţinută de Tesla.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fabrica de baterii litiu-ion va fi capabilă să livreze 34 de gigawatt-oră, iar construcţia va fi condusă de grupul austriac Terra E Holding, împreună cu alţi 17 parteneri. Construcţia va începe în 2019, cu scopul de a ajunge la capacitate maximă în 2028, scrie Bloomberg.

Terra E Holding va alege unul din cele cinci situri din Germania şi dintr-o ţară învecinată care au candidat pentru găzduirea fabricii, a declarat Holger Gritzka, directorul executiv al Terra Holding.

Grupul a reuşit să „asambleze” un consorţiu de 17 companii germane şi a câştigat susţinerea guvernului pentru proiect.

Această fabrică de baterii este ultimul semn că industria germană, motorul din spatele celei de-a patra economii mondiale, schimbă direcţia către o nouă etapă în revoluţia energetică.

Bateriile litiu-ion pot ajuta la stabilizarea fluxurilor intermitente de energie eoliană şi solară în reţelele de electricitate. De asemenea, acestea sunt proiectate pentru a alimenta milioane de maşini plug-in care sunt aşteaptate să iasă de pe liniile de producţie germane începând cu următorul deceniu.

Capacitatea globală de generare a bateriilor va fi dublată până în anul 2021, ajungând la 278 gigawat-oră, de la aproximativ 103 gigawat-oră în al doilea trimestru al acestui an, potrivit Bloomberg New Energy Finance. Producătorii de electronice din Asia, printre care LG şi Samsung SDI Co, deţinute de Coreea de Sud, controlează în prezent piaţa.

Tesla va deveni cel mai important producător de baterii din lume după ce va termina construcţia Gigafactory cu o capacitate de 35 gigawatt-oră din Nevada, în valoare de 5 miliarde de dolari, potrivit cercetătorului din Londra.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: