Germania ar putea intra în recesiune

Germania ar putea intra în recesiune

Germania probabil va intra în recesiune anul acesta, din cauza impactului pandemiei de coronavirus, dar ar putea reveni la creştere economică în 2021, potrivit estimărilor Consiliului german de Expertiză Economică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Economia Germaniei va avea o scădere semnificativă din cauza pandemiei şi probabil va ajunge în recesiune
anul acesta, dar, dacă restricţiile vor fi eliminate până la vară, activităţile economice se vor relansa, iar în
2021 va exista creştere, conform Consiliului german de Expertiză Economică.
 
Din cauza suspendării activităţilor de producţie, economia Germaniei ar putea înregistra o scădere de 2,8% în 2020. Însă, dacă activităţile revin la normalitate în vară, creşterea economică a Germaniei ar putea fi de 3,7% în anul 2021.
 
Experţii propun măsuri de protejare a sănătăţii publice, dar evideniază necesitatea unei campanii clare de comunicare, a creşterii capacităţilor financiare şi a stabilizării veniturilor.

Maţi, Goldman Sachs avertiza că virusul va afecta 50% din populaţia SUA şi 70% din populaţia Germaniei, cu efecte grave asupra a circa 5% dintre persoanele infectate. Rata mortalităţii este în medie de 2%, afectând în principal vârstnici şi persoane care au sistemul imunitar slăbit. 
 
"Economia Chinei a fost afectată masiv, situaţie care generează efecte negative asupra materiilor prime şi a reţelelor de aprovizionare cu materiale pe plan global. Ar putea dura şase luni până la revenire. Creşterea economică pe plan mondial va fi cea mai scăzută din ultimii 30 de ani, la nivelul de circa 2%", arată raportul elaborat de Goldman Sachs Group. 
 
Pe 21 septembrie 2008, Goldman Sachs a devenit o bancă comercială, tocmai pentru că facilităţile din partea Fed-ului în cazul unei crize prelungite erau mai uşor de solicitat din această poziţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: