Germania primeşte ajutor de stat de la UE, pentru autobuze electrice şi infrastructura de reîncărcare

Germania primeşte ajutor de stat de la UE, pentru autobuze electrice şi infrastructura de reîncărcare

Comisia Europeană a aprobat luni o schemă de ajutor de stat de 70 de milioane de euro pentru autobuze electrice şi infrastructura de reîncărcare a acestora, a informat Comisia. Schema sprijin[ operatorii de transport public până la sfârşitul anului 2021, acoperind costurile suplimentare pentru achiziţionarea de autobuze electrice şi plug-in-hibride

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia Europeană sprjină Germania în demersurile sale de achiziţie a unor autobuze electrice şi în realizarea infrastructurii necesare de reîncărcare a acestora de către operatorii de transport public pentru a fi în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat. Măsura contribuie la reducerea emisiilor de CO2, limitând în acelaşi timp denaturările concurenţei.
 
"Această schemă reprezintă un alt exemplu pozitiv de luptă împotriva încălzirii globale. În conformitate cu obiectivele UE privind mediul, aceasta va oferi stimulente operatorilor de transport public pentru a investi în vehicule cu emisii scăzute sau zero cu obiectivul clar de a reduce emisiile de CO2 şi de a îmbunătăţi calitatea aerului", a declarat comisarul Margrethe Vestager, responsabil de politica în domeniul concurenţei.
 
Schema instituită de Germania cu un buget de 70 de milioane de euro va sprijini operatorii de transport public până la sfârşitul anului 2021, acoperind costurile suplimentare pentru achiziţionarea de autobuze electrice şi plug-in-hibride, mai degrabă decât autobuzele convenţionale diesel şi construirea infrastructurii de încărcare electrică aferentă necesară pentru operarea acestor autobuze.
 
Comisia consideră că acest sistem public stimulează operatorii de transport cu autobuzul să investească în acest tip de vehicul şi în infrastructura de taxare necesară. 
 
„Este de aşteptat ca măsura să crească numărul de autobuze în Germania şi, prin urmare, să reducă emisiile de CO2 şi de poluanţi atmosferici, în special în oraşe. În plus, pentru a beneficia de sprijin, operatorii de transport public trebuie să se asigure că autobuzele lor electrice şi plug-inurile hibride sunt operate cu electricitate din surse regenerabile”, a informat Comisia Europeană.
 
Măsura este, de asemenea, în concordanţă cu Strategia europeană pentru mobilitate cu emisii scăzute şi cu sprijinul acesteia pentru trecerea la vehicule cu emisii zero în oraşe şi pentru crearea unei pieţe pentru astfel de vehicule. Eficienţa energetică este esenţială pentru tranziţia energiei ecologice a Europei şi un element central pentru realizarea Acordului de la Paris de a reduce emisiile în UE cu cel puţin 40% până în 2030.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: