Germania, măsuri urgente după scăderea livrărilor de gaz rusesc: Centralele pe cărbune vor trebui folosite mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Germania, care se confruntă cu o scădere a livrărilor de gaze ruseşti, a luat o serie de măsuri de urgenţă pentru a-şi asigura aprovizionarea. Printre acestea se numără utilizarea sporită a centralelor pe cărbune pentru a genera energie electrică, a anunţat duminică guvernul, informează lalibre.be.

„Pentru a reduce consumul de gaz, trebuie folosit mai puţin gaz pentru a genera electricitate. În schimb, centralele pe cărbune vor trebui folosite mai mult", a spus ministerul Economiei într-un comunicat., transmite News.ro

„Consumul de gaze trebuie să continue să scadă şi mai mult gaz trebuie să aterizeze în depozitele cu riscul de a fi cu adevărat strâns pentru iarnă”, adaugă ministrul Economiei Robert Habeck într-un document obţinut de agenţia de presa germană DPA.

Guvernul plănuieşte fonduri de miliarde de euro pentru finanţarea acestor măsuri, a aflat DPA din cercurile guvernamentale.

Habeck a lucrat şi la măsuri pentru reducerea consumului privat de energie, cum ar fi un plafon pentru încălzirea locuinţei. Cu toate acestea, cancelarul german Olaf Scholz a declarat vineri într-un interviu acordat DPA că se opune „măsurilor individuale” fără un plan general.

Gigantul rus Gazprom a redus considerabil debitul de gaz injectat prin Nord Stream 1, susţinând că a fost nevoit să oprească echipamentele grupului german Siemens prezente pe conductă. Berlinul a denunţat o decizie motivată politic.

Potrivit DPA, guvernul german intenţionează, de asemenea, să introducă un model de licitaţie pentru gaze în această vară. Scopul va fi de a încuraja consumatorii industriali de gaze să economisească această sursă de energie. În esenţă, ideea va fi ca toţi clienţii industriali care îşi reduc consumul să primească compensaţii financiare şi să pună la dispoziţie pentru stocare gazul economisit.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite