Germania acordă compensaţii de 2,4 miliarde de euro operatorilor de reactoare nucleare. Care vor fi companiile beneficiare

Germania acordă compensaţii de 2,4 miliarde de euro operatorilor de reactoare nucleare. Care vor fi companiile beneficiare

Foto:Ministerul Finantelor

Guvernul de la Berlin a fost de acord să acorde compensaţii de 2,4 miliarde de euro operatorilor de reactoare nucleare pentru că i-au forţat să le închidă prematur, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, compensaţiile vin după ce cancelarul Angela Merkel anunţase că statul german va renunţa în totalitate la energia nucleară până în 2022, în urma dezastrului atomic de la Fukushima (Japonia), transmite Agerpres.
 
Publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), a informat, joi, citând surse guvernamentale, că o sumă de 2,4 miliarde de euro va fi disponibilă din buget pentru compensaţii.
 
”Vor beneficia de compensaţii firmele germane listate RWE (880 milioane de euro) şi E.ON (42,5 milioane de euro), precum şi compania suedeză Vattenfall (1,425 miliarde de euro) şi grupul german EnBW (80 milioane de euro).”, trasnmite sursa citată.
 
Curtea Constituţională s-a pronunţat în noiembrie în favoarea companiilor care au susţinut că oferta anterioară a Guvernului de la Berlin este prea scăzută.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările